Teateranbefalinger uge 42

“Flyglet finder ikke tonerne, selvom det hjertens gerne vil”, sådan sagde Florence Forster Jenkins, når hun blev beskyldt for at synge opera falsk.
Det var hende selv, der ikke kunne synge, men hjertens gerne ville. Hun havde pengene til selv at hyre pianist og arrangere koncerter med tilhørende rober på Hotel Ritz i New York i 1940’erne. Hun blev kult ! Hendes arier kom på LP-plade og hun fik, på trods af fraværet af rene toner i livet, sin drøm om at være operadiva opfyldt og samtidigt være fuldstændig til grin.

Hendes historie er blevet til teaterforestillingen Souvenir . Vendsyssel Teater gæsterspiller denne uge på Hofteatret efter en fuldstændig udsolgt tur rundt i landet. Der er mærkeligt nok stadig billetter. Henrik Koefoed fortæller som hendes pianist denne perle af dramatiseret liv. Lise-Lotte Nielsen  spiller den falsksyngende operadiva så vores lattertårer triller, hver eneste gang hun synger.

En anden særegen musikforestilling er “Happy Happy” CaféTeatret. Hvis man ikke har før har oplevet en forestilling af Livingstones Kabinet, så er muligheden indtil den 30. oktober. “Happy Happy” er en skøn satire over danskernes provinsielle selvglæde over de mest banale ting. Engelske Pete Livingstone og frues musikalske laterna magica er formmæssigt enestående i dansk teater. Billetter her.

Ugens premierer kan ses her.

Uge 42 slutter  søndag den 24/10.

Skriv et svar