Desperation

En danseforestilling om trafficking ! Mute Comp er helt særlige i dansk moderne dans. Kasper Ravnhøj og Jacob Stage er med deres fysisk rå, men alligevel fortællende kropsteater i den overskuelige kategori af danseteatre, der bliver reumertnominerede. Men alligevel: at ville sætte trin til et begreb og en virkelighed, der så er kompleks og ladet ! Jeg var meget skeptisk.

Og så lykkes det for dem. Dansehallerne på Carlsberg bliver ad dunkle omveje til en maskinhal med en støvet dunst af olie og efterklang som i en kirke. Med sine spredte bunker af tøj og stabler af tomme paller ligner det næsten uendelige rum en forladt losseplads, den losseplads pigerne flygter fra og til, og den følelsesmæssige ditto mændene flygter ind i.

Tre kvinder og tre mænd danser direkte på det beskidte betongulv, livet er reduceret til at overleve. Kvinderne danser, som om de er marionetter i det usle liv, de er født i, mændene danser som sære ensomme desperadoer fortabt i deres eget køn. Mand møder kvinde i forkvaklede favntag, hvor intet rigtigt er, hvad det giver sig ud for at være. Er det kærtegn eller er det vold ? Er de ensomme mænd kunder, eller også mennesker, som jeg selv, der forsøger at finde sig til rette i det hylster, der er vores alles liv ? Der er mellemspil, hvor alle er på flugt gennem det enorme rum. Der en intime øjeblikke af næsten uendelig kvindelig desperation, og frapperende billeder af ensomme mænd, der som sære skulpturer farer vild i deres hættetrøjer og sig selv.

Forestillingen er periodisk opera, den polske trio Pchelki leverer som en del af tableauet en smuk melankolsk drømmende blanding af triphop og polsk folk. Musikken virker som trodsig trøst i al elendigheden, men har også nok weltschmerz til at kommentere dansen. Alene for dens skyld, kan man se forestillingen.

Mute Comp beviser endnu en gang, at de kan skabe et egensindigt fortællende rum,  formet af et voldsomt råt dansesprog, som rammer tilskueren meget direkte.  I perioder forstod jeg ikke et suk, men jeg kedede mig aldrig. De har fantastiske løft og greb, hvor jeg bare tabte kæben.

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering 5 teatersæder

Billetter koster 120 kr. og unge under 25 meget billigt.

“Knock on unpainted wood”, Dansehallerne, Carlsberg.

Varighed: 1 time og 20 minutter uden pause, en lille gåtur tager ekstra 20 minutter.

Skriv et svar