“Educating Rita” GrønnegårdsTeatret i Odd Fellow Palæets Have.

Grønnegårdsteatrets annex-scene i Odd Fellow Palæets have er  sommerscenen for Lambrusco-teater; let perlende eftertænksom humor med den nødvendigt intellektuelle udfordring og rørelse, så det ikke bliver rent lystspil.

Lærenemme Rita” er et teaterstykke af Willy Russel, der blev en oscarnomineret filmsucces i begyndelsen af 1980’erne. Stykket handler om den unge damefrisør Rita, der begynder at studere litteratur på åbent universitet og skæbnesvangert får den alkoholiserede midaldrende lektor Frank som tutor. Det bliver et sjælsmøde mellem to mennesker og en opvisning af, at litteraturen både kan læses for at bestå en eksamen og læses som gjalt det livet. 

Grønnegårdsteatrets version er overraskende vellykket. Madeleine Røn Juul iscenesætter det umage pars møde tilpas lavmælt og lader Cecilie Stenspil og Flemming Enevold udfolde al deres karaktertalent rørende og overbevisende. Hendes Rita er umiddelbar ukunstlet og lige til at elske. Enevorlds Frank er knastør og rørende fortabt i sin alkoholiserede skæbne. 

Scenograf Manfred Blaimauer får gjort det næsten umulige, at omskabe et universitetskontor til en wide-screen friluftsscene og bevare stemningen af støvet nusset boglandskab med utallige flaskegemmesteder. Det er reumertklasse.

Stykker taber lidt højde efter en time og kunne været skåret lidt hårdere til, barokmusikken er lidt malplacret, men resten dejligt livgivende sommerteater, som fortjener at ledsages af en flaske let perlende vin. Kom af sted i sommerteatret, fjernsynet kan ikke konkurrere med to mennesker på hver sin bane i livet, hver især skudt af sted af at læse for megen litteratur.

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering 4 teatersæder

“Educating Rita” GrønnegårdsTeatret i Odd Fellow Palæets Have, Bredgade 28, Kbh K.
Iscenesættelse: Madeleine Røn Juul
Scenograf: Manfred Blaimauer
Spilleperiode: 21.juli – 25.august, mandag – lørdag kl.20.00. (Haven er åben fra kl.18.00).
Billetter: 270-310 kr.

 

Skriv et svar