“Et folkesagn” Den Kongelige Ballet, Operaen

De 157 år gamle trin af August Bournonville triumferer på Operaen i en drøm af vidunderlige kostumer og scenografi af Mia Stensgaard. Som det eneste sted i verden har vi  i København et helt repertorie af trin fra før 1870, som mere er mimisk fortalt teater med indlagte danse, end traditionel trinballet.

Handlingen er et folkesagn fra romantikken om to piger, der bliver forbyttet af trolde fra en skovhøj. Historien fortælles som en moderne eventyroperette eller tegnefilm. En sjov, rørende og uforudsigelig historie, hvis man er indoktrineret med moderne eventyrklicheer al la Schrek og Disney. Her forbliver troldene trolde eller gør de ? Maria Bernholdt som ægte rødhårede Frøken Birthe lader os meget i tvivl. Det hele ender med bryllup mellem Junker Ove og den forbyttede Hilda til tonerne af Niels W. Gades brudevals.

Det lyder trist og gammelt, men der er simpelthen liv i det gamle lort. Der står 566. opførelse på rollelisten, men den romantiske folklorestøv rystes af balletten via den sygt smukke scenografi. Historien fortælles i et tidløst ingemandsland med referencer til futuristiske delikatessen, gamle Dickensfilm og Hammershøi- se video her. Der må være en Reumert på vej til Mia Stensgard, der trods 3 nomineringer aldrig er blevet prisvinder.

Kom afsted til det fjerne Holmen og se det, som gør den Kongelige Ballet verdensberømt. Det er ikke svært tilgængeligt, men ligetil og sjovt. 3 gange 30 minutters ballettriumf.

Et folkesagn, Ballet af August Bournonville, Den Kongelige Ballet i Operaen, Holmen.
Iscenesættelse: Nikolaj Hübbe og Sorella Englund

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering 6 teatersæder

11. mar. – 08. apr. 2011

Billetter 95kr – 745kr – Husk at børn og unge under 25 år er halv pris. Og at der måske er billeter til halv pris for alle, hvis der ikke er udsolgt og man venter med at købe til kl. 18.00 ved personlig fremmøde.

Skriv et svar