Et rytteri af tragikomik på Bellevue

Rytteriet er – for de, der ikke måtte vide det – et satireshow, der begyndte på P2, gik på fjernsyn og nu er flyttet ind på Bellevue Teatret. Rytteriet var den første satire i 15 år i DR, der lod os grine af vore egne middelklasseseliv og ikke af de i forvejen grinagtige skæbner i matchgruppe 5. Satire over enlige mødre, cykkelryttere og narkomaner har ellers været normen i dansk humor alt alt for længe.

Forstadsparcelhuset eller villaen er biotopen for Rytteriets tragiske skæbner. I liveudgaven her bliver det mere tydeligt, hvilken fascination, der driver Rasmus Botoft og Martin Buch’s sære satire:  Deres komiske og onde blik rammer den modne mand over 40. De udleverer ham elskværdigt, men skånselsløst: Hans egoistiske pik-fiksering og totale rådvildhed både før og efter konen er skredet. Deres mandeskæbner er ufleksible stivstikkere, hvorfra der strømmer kaskader af selvsmagende ævl.

Persongalleriet er i store træk det samme som fra udsendelserne i DR, men bogstavligt flyttet til Bellevueteatret: Snobberne er flyttet ind i Bellevueteatrets Spa og Wellness, hvor de drikker pingus og knepper deres au pairs. Erik og Else og Gumbas-manden er faret vild i Klampenborg og endt på teatret.  Der tilføjes flere tragikomiske mandeskæbner: Jørgen Leth rapporterer selvhenført fra Gyldendals efterårsreception i en udsædvanlig ond parodi på både sportjournalistik og litterær tomgang. Et par modne journalister fra sport på 3’eren forsøger på Farum Park at undslippe en praktikant fra P4. som de har bollet tyk. 

Under mandeskæbnerne sejler en understrøm af homoerotik, som den modne mands eneste mulighed for nærhed og ømhed efter kvinderne er sejlet bort. Bjørn Fjæstad & dejligt krøllede musikere forsøger med store varme sange at midlne luften for de klipppede mandefår.

Rytteriet live er rasende morsom underholdning med konstant tænksom undertekst. Det er ondt, men Botoft og Buch elsker deres triste skæbner og griner altid i øjnene til os publikum, så vi forsones med deres ofres og vore egne ganske menneskelige synder og begrænsninger. Hvad mere kan man forvente af underholdning –  og af livet. Fansene har sikkert allerede købt billet, nybegyndere kan sagtens stige på. Se et par klip eller 5 på nettet før du bruger de ca. 300 kr  en billet koster. Men skynd dig, der er ikke mange pladser tilbage.

“Rytteriet live” på Bellevue Teatret, Klampenborg.

4. november til 18 december kl. 20.3o.

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering5 teatersæder

Billetter

Skriv et svar