“Forførerens Dagbog” på Mungo Park

Forførerens dagbog er tekstmontage af Søren Kierkegaards ord med indlagte moderne sange gjort af Linnet familien. Fortællingen er primært fra slutningen af første halvbind af det filosofiske hovedværk “Enten Eller“, som indeholder en førførers fiktive dagbog.

Det svære ved at bruge Kierkegaards ord på scenen er den grundlæggende, at de er filosofiske reflektioner, ikke en tekst, der skal gribe virkeligheden, men holde den på afstand. Teatret derimod lever af nærværende levende mennesker, og deres konkrete fortællinger eller handlinger.

Ensemblet på Mungo Park råber, synger og hvisker så meget kærligt liv, de nu kan, ind i alle disse sære skønne skøre ord om, at digte sig ind i en pige og ud igen. Men historien falder sammen om den menneskefjendske Johannes, som ligesom salig Søren K selv måtte sande kærlighedens og ægteskabets umulighed for ham.

Der er mange fine detaljer i iscenesættelsen, men den forbliver en uforløst krydsning mellem saftigt liv og filosofiske skrøner, forstærket af scenografiens sorte firkantende drejekasse, der sluger lidt meget liv i sig selv.

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering    3 teatersæder

“Forførerens Dagbog” på Mungo Park, Allerød.
Instruktion: Martin Lyngbo
Spilleperiode: 14. april – 27. maj 2011

Billetter

Skriv et svar