“I Lie Down With a Crocodile” Livingstones Kabinet på Teater Får302

Livingstones Kabinet er musikteater i helt sin egen genre. Grundformen er kabaret med scenebilleder som i billedteatret. Det er dansk og engelsk i en pærevælling. Pete Levingstone og Nana Karelis ser på verden med store troldsplintrede øjne. I “I Lie Down With a Crocodile” kaster de sig ud i et grumt knugend syngespil om det onde i form af den grusomme historie om ægteparret og seriemorderne Fred og Rosemary West.

At historien er grum, og mere idiosysnkratisk end kabinettes forrige temaer udtrykkes med undertitlens “En musikalsk Folie à deux” og bliver tematiseret af parret selv, før de går i gang med at fortælle historien om det seriemyrdende par. Derefter går det ellers derudaf med smukke sange om ubegribelig ondskab, seksuel underkastelse, mord og kropslig lemlæstelse. Og om den menneskelige karakter, der kan foretage sig den slags handlinger: et menneske med en reptilhjerne – som krokodillens.  Ondskaben forstærkes af Kabinettets vidunderlige sans for gentagelsens musik, seriemordernes ubegribelige forklaringer synges og repeteres igen og igen, som i trance og som om vi og de bliver klogere på, hvad ondskab er. Ja – det er en sær forestilling, og så har endda glemt billedsiden – et enormt krokodillemonster spørger sært i baggrunden med helt sin egen logik.

Kan vi overhovedet forstå endeløs ondskab, som seriemorderparrets sat i smukke sange fremført med perfekt diktion ?  Som tilskuer blev jeg ikke helt sikker på, hvorfor vi skulle have historien fortalt. Kabinettets kvindelige karakter forsøgte sig med en afmagtsfyldt historie om hendes pligt til medfølelse med mennesker, der ikke selv føler samm. På trods af dette men, leverer Kabinettet som altid varen – medrivende sær, men perfekt teater. Forestillingen kan kun anbefales.

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering 4 teatersæder

“I Lie Down With a Crocodile” Livingstones Kabinet,
Gøstespil på Teater Får 302, Toldbodgade 6-8, Kbh K.
Iscensættelse: Adelaide Bentzon og Nina Kareis.
Varighed: 1. time
Billetter: 135 kr, 65 for unge

Skriv et svar