“Love” Dansk Danseteater på turné

Det er en rasende charmerende danseaften Dansk Danseteater sender rundt i landet den næste måneds tid. Den nu allerede mere end lovende koreograf Alessandro Sousa Pereira indleder aftenen med prisbelønnede “Crossing Silence”, en langsomt begyndende, senere rå rastløs rytmisk løbende fødsel af tre mænd og et maskulint rum.

Derefter premiere på hans -“And I for You” til musik af Vitamin String Quartet‘s coverversioner af Radiohead. En meditation over kærligheden i parholdet, tre mænd og  tre kvinder, tæt slyngede eller i asymmetriske trekantede geometrier. Danserne reciterer forpustet prosadigte i pyramidelys:  Ord, der for en gang skyld gør dansen større. Lysdesigneren er desværre ikke krediteret, han digtede med. Pereira har kreeret en lille perle, 20 eftertænksomt smukke minutter. Kærlighed, ensomhed og tosomhed samtidigt, livets grundvilkår meget meget smukt mediteret. Se den !

Efter pausen fik vi en vals til musik af Leonard Cohen fra den reumertvinderende Frost, og aftenen sluttede af med premieren på Tim Rushtons “Love”, et stykke legende showdance til jazzklassikere som What a Wonderful World af Louise Armstrong og My Funny Valentine af Chet Baker.

En gennemført vellykket danseaften, som med blandingen af det eftertænksomme og det showprægede kun vil glæde publikum rundt i landet. Københavnerne er nødt til at tage ud i forstæderne for at opleve en af landets rigtig gode moderne danseteatre, den spillede kun i lørdags i dansehallerne.

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering 4 teatersæder

“Love” , Dansk Dansetater på turne,

Koreografer: Tim Rushton, Tina Tarpgaard, Alessandro Sousa Pereira
22. januar – 25. februar 2010
Turnéplan

Skriv et svar