“Mørke”, Flyvende Grise gæstespiller på Frederiksbergscenen.

Det er en ængstende og rystende gyser om sjælens formørkelse, som Reumert-vindende Flyvende Grise hjemsøger Frederikbergscenen med. Thomas Corneliussen er igen ensemblets expressive frontfigur – denne gang som jordomrejsende managementcoach i positiv tænkning for hvem det langsomt rabler.

Og hvilken rablen. Alle teatrets virkemidler sættes i spil for fremkalde vrangforestillingerne hos det fortravlede ledelses-menneske, som har parkeret sin identitet i det, der virker, og i sin Outlook-kalender. Det er rasende morsomt og godt gjort. Robotarme, bagprojektioner, lys og tegneserielyd fortæller sammen med Corneliussens flotte diktion og kropsteater tragedien om et menneskes åndelige død. Forestillingen sætter sig som let angst i tilskuerkroppen, der bliver forført af ensemblets totalarsenal af scenografiske virkemidler. Det er så ubehaget sniger sig ind på tilskuerrækkerne.

Historien er på sin vis let læst, men teaterhåndværket eminent præciseret af instruktør Tue Biering. Historien løftes af nogle sære fortællemæssige lakuner (hvorfor al den cornflakes….?), og hele totalkunstværket er én stor fornøjelse. Kom afsted ud på Frederiksberg, 1 times vidunderligt gys for kun 175 kr. Perfekt Lepage-teater.

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering 4 teatersæder

“Mørke”, Flyvende Grise gæstespiller på Frederiksbergscenen.
Instruktion Tue Biering. Scenografi og koncept: Flyvende grise.
Varighed: 1 time.
Billetter: 175 kr 
 

Skriv et svar