“SLUT” på Republique derefter turné.

Succesforestillingen “Slut” fra foråret 2010 får nu fortjent repremiere på Replublique for derefter at gå på turne. Instruktør Kamilla Wargo Brekling har sammen med skuespillerne kreeret livskraftig blanding af monologiske stemmer om det at blive gammel.

Konceptet er det samme som Breklings mandeforestilling “PIS”, bare denne gang om livet efter de 60. Skuespillernes egne overvejelser og følelser om ældelsen hives ud af det private rum og iscenesættes som monologer og dialoger. Om endeligt at elske læsebrillerne, om endeligt at kunne gøre som man har lyst til, og om de forestillinger om døden, som også trænger sig på.

Det kunne lyde som en træt klagesang, men skuespillerne Kirsten Peüliche,  f. 1943 Claus Bue f. 1947, Maria Stenz, f. 1940 Finn Nielsen, f.1937 og Jannie Faurschou, f. 1950  bruger al deres erfaring og talent til  dramatisere deres idiosynkrasier på en måde, så vi alle kan spejle os i dem. Maja Ravns røde nøgne scene med genbrugstæpper og lamper sætter de let brugte skuespillere i et rum, der føles rigtigt.

Det kan være at teksterne ikke er verdenslitteratur, men godt teater er det. Forestillingen vil tiltale mange aldre, da der over det hele ligger så godt teaterhåndværk og rutineret selvironi, at man som tilskuer ikke kan andet en smile på vej ud af teatret. Teaterforeningerne kan glæde sig: Helt slut er det aldrig.

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering    4 teatersæder

“SLUT” på Teater Republique, Østerbro, København
Spilleperiode: 8 september – 22 september 2012,  man-fre kl. 20, lør kl. 17. derefter turne.
Iscenesættelse: Kamilla Wargo Brekling
Scenografi: Maja Ravn
Billetter: 200-295 kr.

Skriv et svar