“Sonetter” Det Kongelige Teater – Det Røde Rum

Sonetter – frit efter Shakespeares kærlighedsdigte” er den fulde titel på Det Kongelige Teaters eksperimentalscenes meget overrumplende og tankevækkende bud på en tolkning af kærligheden og lidenskaben, for ikke at sige forelskelsen og liderligheden.

Det meste overraskende ved denne vellykkede forestilling er kropsligheden og de fine historier, som de 5 skuespillere med dødsforagt fortæller mod digtenes umiddelbare tolkning. Teksten får megen modstand. En særlig ophøjet kærlighedsonet får f.eks. så meget sex på scenen, at det driver.  Stor hengivenhed for den elskede modstilles på scenen af en for overdreven eller klæbende elskende. Digtenes flotte ord sitrer, når der sættes billeder på, der modspiller og modsiger dem. Der hoppes og kravles ind og ud af en sortrandet spejlscenografi, hvor der synges, spilles, hviskes og kæles, så det er en fryd for øjet og tanken. Det er et intenst nærværende følsomhedens teater.

Elisa Kragerup fik i sidste sæson, som var hendes første som færdiguddannet reumerten for bedste instruktør. Hun får nok også mindst én i denne. Skynd dig og køb billetter, der er heldigvis endnu dynger af dem.

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering 5 teatersæder

“Sonetter” Det Kongelige Teater – Det Røde Rum, Skuespilhuset Portscenen
Iscenesættelse: Elisa Kragerup.
Billetter: 195kr. (Rabatter – ser her):
Spilleperiode: 21. jan. – 03. mar. 2012.

PS: Hvis du vil forberede dig, kan man købe eller låne Line Kroghs oversættelse af sonetterne. Den er efter min beskedne opfattelse skønnere end Niels Brunses, som Det Kgl. Teater bruger. Eksempler på hans oversættelser findes her.

En tanke om ““Sonetter” Det Kongelige Teater – Det Røde Rum”

Skriv et svar